Un castel din lut, care te trimite cu gândul la poveştile fraţilor Grimm, au transformat Valea Zânelor situată în apropierea oraşului Sibiu într-un adevărat loc de basm. Datorită lui Răzvan şi Gabriela Vasile, în munţii Transilvaniei şi-a făcut apariţie un castel construit doar din materiale de provenienţă organică. Povestea impresionantei construcţii a intrat şi în atenţia jurnaliştilor britanici de la BBC. În cadrul unui reportaj realizat de această televiziune, turiştii sunt îndemnaţi să viziteze castelul de poveste construit de cei doi români.

Răzvan şi Gabriela au reuşit să înfiinţeze această construcţie unică în România, cel puţin, făcând eforturi financiare.

Anunțuri
Anunțuri

Pentru a-şi vedea visul împlinit, şi-au vândut casa din Bucureşti, iar acum speră să tranforme castelul în hotel. Pe lângă arhitectura inedită şi materialele de construcţie folosite, însăşi zona în care este amplasat castelul îi avantajează. Potrivit proprietarilor, materialele folosite pentru construcţie sunt argilă, paie, nisip şi stâlpi de lemn. Mai exact, temelia construcţiei este din pietre şi beton, scheletul este din lemn, iar pereţii au fost făcuţi dintr-un amestec de paie, argilă, pămân, nisip şi apă. Iar pentru a crea imaginea unei case din filmul Hobbit sau din povestea Alba ca Zăpada şi cei şapte pitici, acoperişul şi o parte din pereţii exteriori sunt din şindrilă de molid.

Faptul că toate materialele sunt sută la sută organice a atras deja reacţii pozitive, iar turiştii abia aşteaptă să se bucure de o vacanţă în castelul din Valea Zânelor.

Anunțuri

Aşadar, unul dintre cele mai frumoase complexe turistice din ţară are deja peste 21.000 de aprecieri pe pagina de Facebook, iar atenţia BBC-ului demonstrează că iniţiativa celor doi români este apreciată şi peste hotarele ţării.

În incinta  castelului de la Porumbacu de Sus, în Valea Zânelor, sunt 10 camere, dintre care patru sunt apartamente de dimensiuni nu foarte mari şi cu o scară interioară.

Deşi încă nu se pot caza aici, turiştii preferă să vină la castel pentru a face poze, mai ales că în jur sunt munţi, un râu şi multă vegetaţie. Proprietarii intenţionează să amenajeze, în câteva luni, şi un restaurant, precum şi să finalizeze amenajarea construcţiei.  

  #Marea Britanie #Turism #Romani de pretutindeni